Składniki:
Ciasto:
3 jajka
150 g mąki bezglutenowej (Schar)
150 g mąki ryżowej
1/3 łyżeczki sody
2 łyżki oleju
1 łyżka masła kokosowego
1 szklanka wody
szczypta proszku do pieczenia
Nadzienie:
Śmietana 30% - Piątnica
Łyżeczka cukru pudru
Dżem z wiśni,
Czekolada 'Goplana'
Wykonanie:
1. Rozdzielamy żółtka od białek.
2. W głębokim naczyniu ubijamy białka na gęstą pianę.
3. W odrębnej misce mieszamy pozostałe składniki tak by uzyskać efekt 'gęstej śmietany'
(żółtka, 150 g mąki bezglutenowej, 150 g mąki ryżowej, 1/3 łyżeczki sody, 2 łyżki oleju, 1 łyżka masła kokosowego, 1 szklanka wody, szczypta proszku do pieczenia)
4. Rozrobioną masę dodajemy powoli do ubitych wcześniej białek, cały czas mieszamy.
5. Smarujemy olejem gofrownicę (polecamy przedwojenną - rosyjską :P )
6. Smażymy :)
7. Przyozdabiamy wg. uznania.
8. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz