piątek, 1 sierpnia 2014

Chocolate chip cookies - Ciasteczka Amerykańskie

Przepyszne ciasteczka amerykańskie - w wersji bezglutenowej!


Ciasteczka idealne na prezent, poczęstunek, słodką przekąskę w ciągu dnia.

Składniki:

250 g miękkiego masła - masło roślinne 
150 g cukru brązowego trzcinowego (zmielonego) w młynku do kawy - bezglutenowy
130 g cukru brązowego trzcinowego - bezglutenowy
2 jajka
250 g mąki - Schar mąka MIX C do wypieku ciast
1 łyżeczka proszku do pieczenia - Bezgluten
150 g gorzkiej czekolady (pokruszona w większe kawałki) - Goplana (jest bezglutenowa)

dodatkowo:
papier do pieczenia

Wszystkie składniki (za wyjątkiem czekolady) włożyć do większej miski i dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Na koniec dodać pokruszoną wcześniej czekoladę. Całość wymieszać łyżką. Piekarnik rozgrzać do 180 st.C.Piekarnik rozgrzać do 180 st.C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kulki z masy układać na blaszce w odległości około 10 cm od każdej. Piec około 15 minut.

Smacznego!:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twój komentarz