Przepyszne ciasteczka amerykańskie - w wersji bezglutenowej!
Ciasteczka idealne na prezent, poczęstunek, słodką przekąskę w ciągu dnia.
Składniki:
250 g miękkiego masła - masło roślinne
150 g cukru brązowego trzcinowego (zmielonego) w młynku do kawy - bezglutenowy
130 g cukru brązowego trzcinowego - bezglutenowy
2 jajka
130 g cukru brązowego trzcinowego - bezglutenowy
2 jajka
250 g mąki - Schar mąka MIX C do wypieku ciast
1 łyżeczka proszku do pieczenia - Bezgluten
150 g gorzkiej czekolady (pokruszona w większe kawałki) - Goplana (jest bezglutenowa)
dodatkowo:
papier do pieczenia
Wszystkie składniki (za wyjątkiem czekolady) włożyć do większej miski i dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Na koniec dodać pokruszoną wcześniej czekoladę. Całość wymieszać łyżką. Piekarnik rozgrzać do 180 st.C.Piekarnik rozgrzać do 180 st.C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kulki z masy układać na blaszce w odległości około 10 cm od każdej. Piec około 15 minut.
Smacznego!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz