poniedziałek, 18 sierpnia 2014

Bezglutenowy 'Pan Naleśnik' z serem i żurawiną :)





'
Pan Naleśnik' to doskonała propozycja na śniadanie :)
Przepis na ciasto naleśnikowe podpatrzone na stronie -->  lekko w kuchni (z czystym sumieniem polecam). Natomiast nadzienie pana naleśnika to inwencja własna - dodałam ser biały z suszoną żurawiną. 









Potrzebujemy następujących składników: 
360 ml mleka roślinnego 
2 jajka
60 g mąki kukurydzianej (Schar)
40 g mąki ryżowej (Balviten)
80 g mąki gryczanej (Provena)
1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego (Amarello)
opcjonalnie: olej kokosowy do smażenia

Wykonanie nadzwyczaj proste:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Masę odstaw na około 15 -20 minut (ciasto bezglutenowe potrzebuje trochę czasu by odpowiednio zgęstnieć). Cieniutko rozlewaj ciasto na rozgrzaną patelnię. Naleśniki podajemy według uznania. Nadzienie wykonałam mieszając biały ser, z jogurtem naturalnym i żurawiną. Naleśniki podałam przykryte jogurtem i cynamonem.

Smacznego ;)!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twój komentarz